Vitaminer


Svenskar äter för lite frukt och grönt visar en undersökning som presenteras i DN förra veckan. Frukt och grönt innehåller massor av viktiga vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att orka och fungera. Huden mår även den bra av vitminer och de har alla olika uppgifter för att hålla huden frisk.

A- vitamin är viktigt för cellernas nybildning i huden. Den ökar även blodflödet och skyddar mot cellskador som kan orsakas av fria radikaler. Vitaminen motverkar även uppkomsten av olika hudproblem och hudsjukdomar samt gör huden mer motståndskraftig.
A- vitamin får vi i oss genom fisk, mejeriprodukter, ägg, spenat och morötter. Vi kan även tillsätta A- vitamin utifrån, via krämer och fungerar mycket bra på torr hud samt förebygger linjer och rynkor. Visst typ av A – vitamin har visat sig ha mycket god effekt på akne och psoriasis.

B- vitamin tillskott kan vi ta för att hår, hud och naglar ska bli friskare och starkare. Även denna vitamin stimulerar cellförnyelsen, men har även viktig för hudens förmåga att läka sår. Den lindrar klåda och infektioner i hårbotten, B- vitamin finns naturligt i fullkorn nötter, avocado och sirap.

C- vitamin är en viktig ingrediens i bildandet av hudens kollagen. Den stärker kärlväggarna och är ingår i hudens försvar mot fria radikaler. C- vitamin finns i frukter och bär. Brist på C- vitamin kan leda till sämre sårläkning, blödningar i huden( ytliga kärl) och blåmärken.

D- vitamin som jag tjatat om tidigare är en fettlöslig vitamin som bildas i huden när vi träffas av solen. Det är en viktig vitamin som behövs för skelett, nervsystem, immunförsvar samt att den motverkar förkylningar och trötthet. 15- 20 minuter rekommenderas för att få i sig rätt mängd D- vitamin. Det finns även i fet fisk och ägg.

E- vitamin har en läkande effekt på huden och är en kraftfull antioxidant som skyddar huden mor fria radikaler. En viktig ingrediens i vissa solskydd då den reparerar skador i huden orsakade av solens strålar. E – vitamin förbättrar även effekten av A- vitaminet. Finns främst i vegetabiliska oljor, nötter olika typer av frön, frukt och grönt, ägg och potatis.

K- vitamin används i kroppen för att bilda vissa proteiner samt att blodet ska kunna koagulera. K. vitamin har även visat sig vara nödvändigt för skelettet. brist kan leda till benskörhet. Vitaminen finns främst i grönbladade grönsakersom senat, broccoli och grönkål.

Att äta en varierad kost med mycket frukt och grönt gör skillnad för huden. Kombinationen av att äta vitaminer och tillsätta vissa genom krämer i lagom mängd är det bästa för huden. Vitaminboost både inifrån och utifrån.


Av:
Wednesday, May 18th, 2011 : Kommentera (0)
Taggar: , ,

Sprid — Twitter, Delicious, Facebook, E-mail

Kommentera


 

Senaste Inläggen

Ny hudvårdsrutin
Skönhetsfavoriter
Hårinspo
Verso.
New Clinic

Kategorier


Taggar

hälsa
Image
hudvårdsprodukter
Torra läppar
läppstift
akne
Pigmentfläckar
Palina
c. vitamin
A- vitamin
sommar
Kemisk peeling
Beauté Pacifique
torr hud
IPL
SHR
laser
Nagellack
Huden
solen
Cosmopolitan
Snyggmamma
make up
Tävling
skönhetspod
skönhet Snygg- helt enkelt
solskydd
image skincare
skönhet
Hudvård

Arkiv


Prenumerera via RSS