Röd höst


Jag tycker nog ändå att det är något magiskt med hösten. Den är sådär krispig och alla dessa färger som trädkronor och buskar bjuder på är en fröjd för ögat att beskåda. Vädret är inte för kallt, inte för varmt, utan en ganska behaglig temperatur som i och för sig kan vara lite rå bland, men med rätt kläder fixar man den ganska lätt.

En av höstens stora trender när det kommer till läppar, är rött. Ett par välmålade röda läppar till en inte allt för kraftig ögon make up är något jag gillar skarpt. Jag är ständigt på jakt efter det perfekta stiftet som ser, känns och doftar rätt. Inte helt lätt att hitta rätt kan jag säga. Många stift försvinner efter första tuggen på middagen, andra är svårmålade och så fort det kommer lite utanför är omöjliga att få bort. Jag har hittat fyra stift som jag gillar och varvar mellan beroende på vad jag ska göra. Färgen “Kirstin” från Jane Iredale är ett bra nybörjarstift. Lätt att måla på och ger färg utan att se för mycket ut. Dessutom har det en smak och doft av vanilj. Som ni ser på bilden är det en av mina favoriter( eftersom det inte är så mycket kvar) som jag använder väldigt ofta, även till vardags faktiskt, när jag känner att den behöver piggas upp.

YSL nr 1, har en rödorange färg och sitter som berget, blir jämn och fin, men kräver lite träning för att få en snygg finish. Sensai Lipstick färg 01, är lite mörkare röd färg. Känns mjuk och smidig samt lätt att få bort om det hamnar lite utanför. Och sen har vi Dior rouge nr 752, som har en liten rosaröd touch. Även den sitter väldigt bra och jag känner mig alltid lite extra när jag använder den. Doften får mig att minnas min farmor som väldigt ofta bar röda läppstift.

Kom bara i håg att läppstift gärna blir dåliga och fulla med bakterier efter för lång tids användning. Ett bra sätta att hålla de fräscha är att torka av de efter varje användning med en servett och doppa dem i sprit. Alternativt skrapa bort lite med en tops eller liknande och använda läppstiftsborste.

Jag kör definitivt rött i höst, gör ni?


Av:
Thursday, November 3rd, 2011 : Kommentera (2)
Taggar: , ,

Sprid — Twitter, Delicious, Facebook, E-mail

2 Kommentarer

 1. Kommenterad av: Linda
  November 9, 2011 at 20:14

  Hej! Jag undrar om du kan ge tips på pruodukter eller hur jag kan göra för att på snabbaste sättet bli av med finnar som dyker upp nu och då?

  Använder exuviance rengöring, toner och dag + nattcreme. Noga med rengöring, dock använder jag sällan ansiktsmasker. Äter bra, tränar ca. 4 gånger i veckan, rengör ansiktet snabbt efter träning. Ändå får jag, i perioder men sällan under sommaren, finnar. Är det vädret nu som skapar obalans? Finnarna kommer på olika ställen i ansiktet. Jag har fet tzon och torr och känslig hy i övrigt. Hur får jag bort dessa finnar snabbt?

 2. Kommenterad av: admin
  November 10, 2011 at 18:24

  Hej Linda,
  Tack för din förfrågan! Att man får finnar då och då trots att man sköter huden och har en sund livsstil är ganska vanligt. Vår hud påverkas av hormoner och huden ändrar sig ofta från vecka till vecka beroende på var vi är i menscykeln. ( läs mitt inlägg m PMS påverkan på huden ).Stress är också en bidragande orsak till att vi kan få akneliknande utslag. Mitt tips är att använda en produkt med exempelvis Salicylsyra eller Benzoylperoxid som har en renande – och inflammationsdämpande effekt. Applicera produkten när du känner att utslagen är på väg. Då hinner man oftast förhindra att utslagen uppkommer. Lycka till!

Kommentera


 

Senaste Inläggen

Ny hudvårdsrutin
Skönhetsfavoriter
Hårinspo
Verso.
New Clinic

Kategorier


Taggar

Image
hälsa
hudvårdsprodukter
Torra läppar
Pigmentfläckar
akne
läppstift
A- vitamin
c. vitamin
Palina
IPL
Kemisk peeling
sommar
torr hud
SHR
Beauté Pacifique
laser
Nagellack
Huden
solen
Cosmopolitan
Snyggmamma
make up
skönhet Snygg- helt enkelt
skönhetspod
solskydd
image skincare
Tävling
skönhet
Hudvård

Arkiv


Prenumerera via RSS