Olika namn på kemiska peelingar


Likväl som det finns en uppsjö av olika hudvårdsprodukter, finns det en uppsjö av olika behandlingar som går under namnet kemisk peeling. Ni kanske känner igen namn som Vipeel, Milkpeel, Lightning peel, Enerpeel. Jag får ofta frågan vilken som är bäst, då många känner sig förvirrade över allt som finns att välja mellan. Jag förstår att man känner sig snurrig, det gör jag också. Gemensamt för alla kemiska peelingar är att de avlägsnar hud och på så sätt tvingar vi den att bilda ny. En del tar bort mer hud än andra. Vilken peeling vi behandlare väljer, beror helt på hudfärg, stuktur och indikation. Hur som helst så finns det egentligen bara tre sortes syror som används när vi pratar kemisk peeling. AHA- syra, vanligast är Glycolsyra eller mjölksyra , BHA-syra, Salicylsyra och TCA -syra, Tricolerad ättiksyra. Här är en närmare beskrivning av hur de fungerar och jobbar i huden.
Grundinnehållet i alla peelingar, är några av dessa syror. Sen kan de vara uppblandade med olika andra ämnen som exempelvis Retinol.
Här följer en närmare beskrivning på några av peelingarna vars namn figurerar på marknaden

Vi peel innehåller bla TCA 7% , Salicylsyra 2% and Retinol 8%. Det är en medeldjup peeling där man får en viss avflagning. Lämpar sig för personer med grov solskadad hud med stora porer.
Enerpeel, finns i olika varianter och ni kan läsa om de här
Milkpeel, är mjölksyra peeling som fungerar likt en glycolsyra peeling. En ytlig peeling som passar alla hudtyper. Ger en fin lyster och huden känns fräschare.
Lightningpeel, innehåller bla Kojic Syra, som passar personer med pigmentfläckar. Kojic acid kommer från en svamp som har en blekande egenskap och också blockerar det enzym som orsakar ökat melanin( pigmentet)i cellerna.

Syror har använts för att förbättra huden sedan, som vi säger “de gamla grekernas tid” Det är också allmänt känt att Cleopatra badade i sur mjölk för att försköna sin hud. Jag personligen förespråkar att göra flera lättare peelingar än en “tuff ” Det är alltid en större risk med att göra en djupgående peeling. Jag tänker göra min hud härligt vårfräsch med en omgång Glycol- och Retinol- syra peeling. Hur gör ni för att få huden härligt vårfräsch?


Av:
Thursday, March 1st, 2012 : Kommentera (0)
Taggar: , ,

Sprid — Twitter, Delicious, Facebook, E-mail

Kommentera


 

Senaste Inläggen

Ny hudvårdsrutin
Skönhetsfavoriter
Hårinspo
Verso.
New Clinic

Kategorier


Taggar

hälsa
Image
hudvårdsprodukter
Torra läppar
läppstift
akne
Pigmentfläckar
Palina
c. vitamin
A- vitamin
sommar
Kemisk peeling
Beauté Pacifique
torr hud
IPL
SHR
laser
Nagellack
Huden
solen
Cosmopolitan
Snyggmamma
make up
Tävling
skönhetspod
skönhet Snygg- helt enkelt
solskydd
image skincare
skönhet
Hudvård

Arkiv


Prenumerera via RSS