Me time


För drygt ett år sedan bestämde jag mig för att ta tag i mitt ansikte som med åren (är 36 år) samt efter många sömnlösa nätter likson tappat volym och spänst. Men som föräldrarledig fanns inte riktigt tiden att unna sig själv något. Nu när båda barnen är på skola och förskola är det dags för mig att på något sätt hitta tillbaka till mitt sköna jag igen.

Jag träffade min vän och före detta kollega Helen Kraft som är sjuksköterska och klinikchef på Stureplanskliniken i Stockholm. Hon har lång erfarenhet och verkligen öga för vad som med små medel kan göra stor skillnad. Därför litar jag på henne fullt ut. Vi kom dock överens om att göra behandlingen i flera steg då jag inte vill att det ska se ”fixat” ut. Inte för att jag på något sätt vill förneka att jag faktiskt gjort detta, utan mer för att jag bara vill återskapa det som en gång varit.

Mitt ansikte har tappat volym vilket det gör med åren. Därför valde Helen att lägga Restylane längst kindbenet, lite upp mot både inre- och yttre delen av ögat för att få ett litet lyft av huden som annars tynger ner mot näsan, vilket i sin tur gör att vi får veck mellan näsa och mun. (nasolabiala vecken som det också heter). Det som var kvar i sprutan efter båda kinderna, la hon precis i vecket vid näsvingen.

Helen jobbar med Pixelnål, viket innebär ett stick i vardera kind. Genom det hålet fördelas hyaluronsyran med nålen till de områden som behöver lyftas. På så sätt minimerar man svullnad och risk för blåmärken är mindre, eftersom nålen är trubbig och aldrig går igenom ett kärl, utan förbi. Samt att det bara blir ett stick med nålen.

Så här upplevde jag det hela

Hur upplevde du behandlingen?
Jag var lite nervös innan, då jag inte gillar sprutor. Men jag vet också att Helen är väldigt behaglig och mjuk på handen och därför lugnade jag mig snabbt när hon väl börjat med behandlingen.

Gjorde det ont?
Så klart det kändes, men inte alls så mkt som jag trodde. Jag ska tillägga att jag också hade lingonveckan vid tillfället vilket brukar göra mig extra känslig.

Hur blev resultatet?
Det bästa med att göra dessa typer av behandlingar är att du ser resultatet på en gång(till skillnad från tex IPL) Jag fick helt plötsligt ett lyft av vecket mellan näsa och mun samt att jag såg mycket piggare ut. Jag var även förvånad över att jag inte såg svullen ut efter. Lite rosig om kinderna bara. Men med lite Foundation på det var det borta på ett kick. Jag kunde lugnt ta en sväng på stan utan att folk undrade vad jag hade gjort. Nu såhär någon dag efter kan jag känna att det ömmar lite om jag rör på huden där Helen gjort injektionen, men inte mer än så.

Nu ska jag vänta någon vecka tills detta har satt sig och efter det se om vi behöver göra något ytterligare. Jag är lite insjunken under ögonen eftersom jag även tappat volym där. Detta ska vi nog göra något åt vid nästa besök. Det jag ville uppnå med min behandling är tyvärr svårt att uppnå med krämer. Däremot kan jag nu försöka bevara resultatet längre genom att använda bra produkter(vilket jag i och för sig alltid gör).

Jag vill påpeka att jag tycker det är fint att åldras och gillar till viss del mina små rynkor. Däremot är jag så less på att se så trött ut, vilket Helen trollade bort på ett kick. Ingen i min omgivning har på något sätt påpekat att jag ser annorlunda ut, utan snarare att jag ser piggare ut, vilket är exakt den känslan jag var ute efter.

Går du i funderingarna på att göra någon sådan behandling, kan jag varmt rekommendera Helen Kraft på Stureplanskliniken. Inte bara för att hon är min vän, utan för att hon verkligen är grymt duktig och proffsig i sin yrkesroll. Stureplanskliniken har även ett ledord vilket jag tycker stämmer överens med hur Helen och de andra jobbar- We create natural beauty.


Av:
Monday, September 22nd, 2014 : Kommentera (5)
Taggar: , ,

Sprid — Twitter, Delicious, Facebook, E-mail

5 Kommentarer

 1. Kommenterad av: Sandra
  September 22, 2014 at 18:27

  Hej! Har du någon koll på bra salonger/kliniker i Göteborg? Med vänlig hälsning, Nyinflyttad :)

 2. Kommenterad av: admin
  September 24, 2014 at 13:13

  Hej,

  Jag skulle rek Art Clinic eller Stureplanskliniken som också finns i Göteborg. Lycka till!

 3. Kommenterad av: Mia
  October 18, 2014 at 14:10

  Hej! Ååå vilken bra blogg jag snubblade in på ( efter lite deo googling, haha)
  Är en småbarnsmamma som kände igen mig så i det du skrev i detta inlägg. Har oxå börjat gå i dessa tankar, vill göra nått!? Men vad, är ju en djungel. Och är livrädd att få nått stelt “fake” ansikte… Fyller 38 snart och jobbar 3-skift i vården så du förstår ju vad huden går igenom, haha. Hmmm kanske restylane kunde va nått. Botox låter både giftigt och too much, men jag är så okunnig i området. Ska lusläsa alla dina inlägg, haha. Så lär jag säkert mig ett och annat.
  Tack för en fin blogg, gillat allt jag läst hittills.

 4. Kommenterad av: admin
  October 18, 2014 at 20:11

  Hej!
  Vad kul att du gillar min blogg! Ja, småbarnsåren med lite sömn etc sätter verkligen sina spår i huden. Känns som om man åldras typ 10 år på ett.
  Vill tipsa dig om ett Event vi ska ha tillsammans med Stureplanskliniken. Bor du i Sthlm är du hjärtligt välkommen den 6:e nov kl 18:30. Stureplanskliniken kommer hålla en föreläsning om hur du kan med små medel göra stor skillnad (likt den behandling jag gjorde). Kan vara ett bra tillfälle om du har lite funderingar på dessa typer av behandlingar och få lite mer info samt att du får träffa ett proffsigt team som utför dessa behandlingar. Vill även tipsa om vår skönhetspod för mammor som finns att lyssna på på bloggen eller iTunes /Snygg-helt enkelt.

 5. Kommenterad av: Mia
  October 21, 2014 at 14:40

  Tack rara för svar och tips. Oj det eventet vill jag verkligen gå på, tyvärr kommer jag inte kunna just den dagen. Attan oxå, Men podden ska undersökas så fort de små vildingarna tystnat ikväll;)
  Mvh Mia

Kommentera


 

Senaste Inläggen

Ny hudvårdsrutin
Skönhetsfavoriter
Hårinspo
Verso.
New Clinic

Kategorier


Taggar

hälsa
Image
hudvårdsprodukter
Torra läppar
läppstift
akne
Pigmentfläckar
Palina
c. vitamin
A- vitamin
sommar
Kemisk peeling
Beauté Pacifique
torr hud
IPL
SHR
laser
Nagellack
Huden
solen
Cosmopolitan
Snyggmamma
make up
Tävling
skönhetspod
skönhet Snygg- helt enkelt
solskydd
image skincare
skönhet
Hudvård

Arkiv


Prenumerera via RSS