Mammahuden


Är det något vi småbarnsmammor kan skriva under på är att huden och håret förändras efter vi fått barn. Under tiden vi är gravida är håret tjock och böljande, naglarna starka och friska och huden naturlig fräsch och rosig. När ungen sedan är ute förändras allt. Detta har återigen med hormoner att göra plus att vår skönhetssömn störs av det lilla livet som vaknar och vill ha mat. Att hitta tiden att ta hand om huden mellan blöjbyte och amning kanske inte prioriteras. Vad man ska satsa på i skönhetsvård när tiden är knapp kan vara svårt att veta. Därför tänkte jag ge alla mammor därute mina bästa tips på hur du får bukt på mammahuden.

När vi går i väntans tider ökar blodcirkulationen i kroppen och huden får en naturligt fräsch lyster och ger ett välmående intryck. Hormonförändringen som sker efter förlossningen slår hårt mot huden. Den kan bli torr, fnasig och extra känslig. Därför kan det vi det här laget vara extra viktigt att ta hand om huden.

Har du en halvtimme eller 40 minuter över tycker jag att du ska boka in en expressbehandling. Möt upp barnets pappa, eller någon annan som kan passa barnet en stund. 4 Layer face lift treatment från Image Skincare är en riktig vitaminboost för huden. För er som följer min blogg vet att jag skrivit om den tidigare, men den funkar verkligen! Under behandlingens gång varvas AHA- syra med C- vitamin i fyra lager och efter ca 40 minuters behandling är huden som ny och resultatet håller i sig länge!

Att kvisslor och orenheter dyker upp som ett brev på posten är inte heller ovanligt när det känns som att det enda vi gör är att amma. Så fort du känner att en kvissla är på gång rekommenderar jag att du lägger på Spot treatment gel från Neostata. Den dämpar inflammationen i porerna och förhindrar uppkomsten av akneliknande utslag.

Alla drömmer vi om långa böljande ögonfransar som i mascarareklamen. Jag är faktiskt rätt skeptisk till alla volymhöjande produkter till ögonfransar. När fransserumet Neulash gjorde entré på den svenska marknaden var jag som vanligt skeptisk. Men efter att ha sett resultat av produkten, tänkte jag att ok, jag måste ge den en chans. Jag använde det i fyra veckor och ingenting hände….
Jag var nära att ge upp då en kollega uppmanade mig att fortsätta. Efter sex veckor var fransarna så långa att de slog upp i ögonbrynen när jag tittade. Wow, vilken skillnad! Lite fransfärg på detta och jag kunde säga hej då till min bästa vän -mascaran.

Till alla mammor som inte hinner få på mascaran innan ni måste ut och är som jag, mascaraberoende är detta ett måste. Att applicera en sträng längst franskanten varje kväll i fyra veckor för att sedan slippa mascara på ett tag har alla tid med. När du uppnått önskat resultat boka in en tid för fransfärg på en salong nära dig.

Pigmentcellerna ökar under graviditeten och gör att vi lättare får pigmentfläckar när vi vistas i sol. En del av dem försvinner, men det hör inte till ovanligheterna är att de sitter kvar eller bleknar för att sedan komma fram igen när man blir kysst av solen. En produkt som faktiskt fungerar om fläckarna sitter ytligt i huden, men som det skär lite i mitt hudterapeuthjärta att rekommendera är : Even better clinical dakt spot corrector från Clinique. Clinique tillhör som ni kanske förstår inte mitt favomärke.

En bra investering är att satsa på en hudvårdsserie anpassad efter din hudtyp. Det kan verkligen göra skillnad. Att ha en ansiktsmask att lägga någon gång i veckan kan kännas superlyxigt. Det är alla mammor värda att unna sig !


Av:
Wednesday, May 11th, 2011 : Kommentera (2)
Taggar: , ,

Sprid — Twitter, Delicious, Facebook, E-mail

2 Kommentarer

 1. Kommenterad av: Anna
  May 18, 2011 at 05:43

  Hej! Hur ser och avgör du om man har en ytlig eller djup melasma?

 2. Kommenterad av: admin
  May 18, 2011 at 19:25

  Hej,
  Melasma är alltid hormonellt betingat och sitter i nio fall av tio väldigt djupt. Det vet jag av erfarenhet. Att ta hjälp av en UV- lampa( Woodslamp) kan i bland behövas för att avgöra djup på pigmentfläckar.
  / Hanna

Kommentera


 

Senaste Inläggen

Ny hudvårdsrutin
Skönhetsfavoriter
Hårinspo
Verso.
New Clinic

Kategorier


Taggar

hälsa
Image
hudvårdsprodukter
Torra läppar
läppstift
akne
Pigmentfläckar
Palina
c. vitamin
A- vitamin
sommar
Kemisk peeling
Beauté Pacifique
torr hud
IPL
SHR
laser
Nagellack
Huden
solen
Cosmopolitan
Snyggmamma
make up
Tävling
skönhetspod
skönhet Snygg- helt enkelt
solskydd
image skincare
skönhet
Hudvård

Arkiv


Prenumerera via RSS