Kombinationsbehandlingar


På kliniken där jag arbetar jobbar vi väldigt mycket med konbinationsbehandlingar för att uppnå bästa möjliga resultat. Vi kan få fina resultat genom att bara göra en typ av behandling, men det blir mycket bättre om vi kombinerar. Med det menas, att vi exempelvis gör både kemisk peeling och IPL- behandlingar, eller Restylande Vital och kemisk peeling. Det fina med det hela är att vi kommer åt huden från båda hållen, både under- och ovanifrån. Upplägget kan vara att vi gör fyra glycolsyra peelingar och tre IPL- behandlingar med en veckas mellanrum.

Restylane Vital är en produkt som jag skrivit om tidigare. Det är hyalyronsyra som injeceras under huden. Den drar till sig tusen gånger sin egen vikt, vilket gör att huden får en mycket bättre spänst. En fantastisk behandling om man vill ha bättre spänst och komma åt finrynkigheten i huden. Att kombinera det med en glycolsyra peeling, eller IPL, som drar samman porer, jämnar till hudtonen i ansiktet och tillför fin lyster, ger väldigt fina resultat. Resultatet är tyvärr inte bestående, då vi inte kan stoppa hudens åldrande, även fast vi skulle vilja. Däremot att med jämna mellanrum, upprepa denna typ av kombinationsbehandling gör att du fördröjer åldrandet.

Så går du till en klinik där de vill sälja in kombinationsbehandlingar så är det inte för att tjäna mer pengar ( jo, visst vill de tjäna pengar),utan bara ge dig det absolut bästa resultatet du kan få. Ju tidigare du börjar med behandlingar som stimulerar kollagen och hyaluronsyran, desto längre bevarar du huden i det skick som den är.

Här ser du hur djup ljuset penetrerar ner i huden vid en IPL- behandling.

Jag får ofta frågan när man ska börja göra ovanstående behandlingar. Det finns liksom ingen magisk gräns, utan det är väldigt individuellt. Men en bra riktlinje är, att konsultera en hudterapeut när du känner att huden börjar känns trött och sliten. Du kan komma väldigt långt till en piggare och mer välmående hud, bara genom att använda bra hudvård. Behandling är inte alltid ett måste. Är du nyfiken på att höra mer om vad behandlingar som dessa kan göra för dig. Maila mig så ska jag försöka svara i den mån det går. Det är inte alltid lätt konsultera vi mail, men jag ska göra mitt bästa!

Du har väl inte missat tävlingen som pågår här på bloggen. På måndag koras vinnaren, så fortsätt tävla!


Av:
Sunday, February 12th, 2012 : Kommentera (2)
Taggar: , ,

Sprid — Twitter, Delicious, Facebook, E-mail

2 Kommentarer

 1. Kommenterad av: Maria
  February 16, 2012 at 08:51

  Hej! :)

  Jag har en fråga till dig. Om man vill tajta till huden i ansiktet vilket är att föredra: Fraxel, eller IPL och kemisk peeling?
  Känner att huden börjar bli lite mjukare i konturerna och att de där hamsterkinderna inte är så långt borta.
  Jag är 33 år och har kombinationshy, lite känslig på vissa ställen.

  Följer dig både här och på Skincity.se, mycket intressant och inspirerande läsning!

  Mvh, Maria.

 2. Kommenterad av: admin
  February 16, 2012 at 15:42

  Hej Maria,
  Kul att du gillar min blogg! Är du 33 år (som jag), tycker jag att IPL är en bra behandling. Din kollagenproduktion är fortfarande relativt aktiv. Jag upplever att IPL ger min hud bättre spänst. Ibland kombinerar jag IPL med glycolsyra peeling, vilket ger dubbelt så bra resultat. Att underhålla huden med dessa typer av behandlingar lite då och då gör att du förebygger förtida åldrande. Lycka till!
  Bästa,
  Hanna Robinell

Kommentera


 

Senaste Inläggen

Ny hudvårdsrutin
Skönhetsfavoriter
Hårinspo
Verso.
New Clinic

Kategorier


Taggar

hälsa
Image
hudvårdsprodukter
Torra läppar
läppstift
akne
Pigmentfläckar
Palina
c. vitamin
A- vitamin
sommar
Kemisk peeling
Beauté Pacifique
torr hud
IPL
SHR
laser
Nagellack
Huden
solen
Cosmopolitan
Snyggmamma
make up
Tävling
skönhetspod
skönhet Snygg- helt enkelt
solskydd
image skincare
skönhet
Hudvård

Arkiv


Prenumerera via RSS