Klimatsmart


En sak som är positivt med vintern är skidåkning. I schemat står det utförsåkning i några dagar. Jag gillar kombination av nytta och nöje. Frisk luft, träning ( är helt slut efter en dag) och att det är förbannat roligt. Dagarna här har bjudit på sol, men även en del vind, vilket slår hårt mot huden. På 80- talet och början av 90- talet körde jag och min bästis solskydd i form av Zinkpasta i olika färger ( säkert fler som känner igen sig) som vi målade i ansiktet likt katter med morrhår. Riktigt coolt tyckte vi då. Grejen var bara den att zinkpasta är ju helt blockerande mot solens strålar, så ni kan ju gissa hur vi såg ut när i tvättade bort zinkpastan efter några soliga dagar i backen. Exakt, randiga. Inte riktigt lika coolt tyckte vi då. (Nu lät i det i och för sig som om vi inte tvättade oss på hela veckan, men ni förstår säkert hur jag menar.)

Hård vind i kombination med sol kräver ett ett bra skydd för huden. Då passar krämen jag rekommenderat tidigare, bra.. Två andra krämer jag tycker funkar bra är Super Rich Repair från Dermalogica och Snowberry Skincare, Nourishing Rich day cream Båda krämerna är rätt kraftiga i konsistensen, vilket säkert få er med fet hud att backa på en gång. Grejen är den, att även om du har en fet hud så behöver du ett bra skydd mot tuffa väderförhållanden. Ett solskydd på det och ni är fit for fight att möta hård vind och sol i skidbacken.

Vägrar man använda en kräm i denna klass, är den klassiska rånarluvan under hjälmen ett hett tips. Tyg skyddar faktiskt ansiktet allra bäst mot hård vind och kyla.
Nu, ut i skidbacken!


Av:
Saturday, March 3rd, 2012 : Kommentera (0)
Taggar: ,

Sprid — Twitter, Delicious, Facebook, E-mail

Kommentera


 

Senaste Inläggen

Ny hudvårdsrutin
Skönhetsfavoriter
Hårinspo
Verso.
New Clinic

Kategorier


Taggar

hälsa
Image
hudvårdsprodukter
Torra läppar
läppstift
akne
Pigmentfläckar
Palina
c. vitamin
A- vitamin
sommar
Kemisk peeling
Beauté Pacifique
torr hud
IPL
SHR
laser
Nagellack
Huden
solen
Cosmopolitan
Snyggmamma
make up
Tävling
skönhetspod
skönhet Snygg- helt enkelt
solskydd
image skincare
skönhet
Hudvård

Arkiv


Prenumerera via RSS