Hudmissar


Alla har vi gjort dem- hudmissarna. Jag är väldigt duktig på att tala om för mina kunder att gör si inte så osv, men ibland, bryter även jag mot reglerna. Jag har en tid funderat över varför mina naglar bara skivar sig. Visst, det har varit kallt ute, men inte så länge, så de borde liksom ha repat sig. Till vardags använder jag inte nagellack, då vi på kliniken ska ha rena naglar och använder därför inte nagellacks remover speciellt ofta heller. Men, så härom kvällen när jag borstade tänderna, fick jag syn på removerflaskan och tittade lite närmare. Där, med röd stor text står det för lösnaglar ! Jag vet att jag var superstressad när jag skulle köpa den, vilket förklarar saken.

Andra klassiska hudmissar är exempelvis att glömma tvätta händerna efter brun utan sol applicering, plocka brynen på morgonen innan ett viktigt möte, så huden är alldeles röd och svullen, klämma järnet på en inombordare till finne som vägrar komma ut, när du passerar första bästa spegel, eller använda en produkt för akne i hela ansiktet när du haft en finne. Ni är nog många med mig som känner igen er i beskrivningen.

Visst går det att rädda situationen, men det är bara så klantigt att göra samma misstag om och om igen. Det är ju dem vi ska lära oss av, misstagen alltså! Removern för lösnaglar har jag nu kastat och naglarna är polerade och insmorda med mandelolja sedan några dagar tillbaka. De börjar så smått att återhämta sig.

Har du nu glömt att tvätta händerna efter att du applicerat BUS, kan du försöka skrubba händerna med en kroppspeeling. Efter någon dag försvinner färgen. Den röda svullna huden efter ögonbrynsplockningen på morgonen, dämpar du bäst med en kyld kompress. Rodnaden kan döljas med en ljus ögonskugga. Inombordsfinnen som bara tycks bli större och rödare ju mer du klämmer, behöver en paus. Svullnaden lägger sig efter en stund om du slutar klämma. Rodnaden döljer du bäst med make up.

Att använda fel hudvårdsprodukter kan resultera i att huden blir röd och irriterad. Du får en reaktion helt enkelt. Jag kan tycka i perioder att huden känns oren och därav använder jag produkter för akne hud. Det funkar oftast bra. En gång blev jag dock helt röd och knottrig och det kliade som sjutton. Blev någon typ av allergisk reaktion. Jag löste problemet med kortisonsalva och efter någon dag var huden som vanligt igen.

Kroppen är ju fantastisk ändå. Den återhämtar sig i de allra flesta fall. Det bästa är ju helt klart att försöka undvika missarna så slipper vi problemet. Nu, låt höra vad har ni gjort för hudmissar? Kanske skriver en bok eller nåt om ” missarna”

Du vet väl att du kan följa mig både på Facebook och Twitter


Av:
Tuesday, March 6th, 2012 : Kommentera (2)
Taggar: , ,

Sprid — Twitter, Delicious, Facebook, E-mail

2 Kommentarer

  1. Kommenterad av: Linda
    March 9, 2012 at 08:16

    Filat för länge med nagelfilen istället för den sida man polerar med ovanpå nageln. AJ VAD ONT!!

  2. Kommenterad av: Mikaela
    April 25, 2012 at 19:58

    Tack för en superblogg!!!! Efter att ha haft acne sedan 13 års ålder och provat allt jävla skit man kan så finns det bara en sak som räddat mig och det är acnespecialisten, man må ha tålamod och vara utan puder dom 14 första dagarna, smörja in sig med fukt ofta men gud… om jag bara vågade skriva ut min historia och mina helvettes år med acne och vad dom gulliga tjejerna på acnespecialisten hjälp mig!! Deras produkter är verkligen SUPER!!! du hittar dom på http://www.acnespecialisten.se och deras produkter kommer från buybymarcus.se

Kommentera


 

Senaste Inläggen

Ny hudvårdsrutin
Skönhetsfavoriter
Hårinspo
Verso.
New Clinic

Kategorier


Taggar

hälsa
Image
hudvårdsprodukter
Torra läppar
läppstift
akne
Pigmentfläckar
Palina
c. vitamin
A- vitamin
sommar
Kemisk peeling
Beauté Pacifique
torr hud
IPL
SHR
laser
Nagellack
Huden
solen
Cosmopolitan
Snyggmamma
make up
Tävling
skönhetspod
skönhet Snygg- helt enkelt
solskydd
image skincare
skönhet
Hudvård

Arkiv


Prenumerera via RSS