Hairligt – en grön salong i mina hoods och Olaplex.


Det var ju inte så länge sedan jag gjorde ett frisörbesök och även om jag var nöjd sist så kände jag för att bli lite blondare igen. Eftersom det inte var så länge jag färgade håret, ville jag försöka ge mitt hår en så skonsam behandling som möjligt. Jag fick då nys om Hairligt en Grön Salong i området där jag där jag bor och en frisör vid namn Maria. Grön Salong är verkligen inte vad det låter som, utan ett gäng härliga trendmedvetna frisörer som bara vill göra sin arbetsmiljö lite mer hälsosam och undvika hälsoskadliga kemikalier så långt det går. Dels för dem själva men också för deras kunder.

“Grön Salong – omfattande miljöcertifiering” är en garanti för kunder och frisörer att inte komma i kontakt med dem mest problematiska ämnena i frisörbranschen. Syfte är att förbättra frisörernas arbetsmiljö, miljön och kundernas hälsa samtidigt som frisörerna fortfarande kan vara kreativa och göra alla typer av behandlingar. Grön Salong är en ideel dansk organisation som styrs av oberoende och uppdaterad kemikalieforskning.

Salongen som ligger på Rörstrandsgatan 46 i Stockholm och har en härlig ljus inredning som känns väldigt inbjudande. Gott kaffe( känns viktigt) och massage i hårtvätts- stolarna( lyx!).

Väl i stolen berättade Maria för mig att en frisör stannar i snitt kvar i yrket 8 ½ år och ca 70 % drabbas av astma och allergi. Frisörers arbetsprodukter innehåller hälsofarliga ämnen som är allergiframkallande, cancerframkallande och hormonstörande. Naturligtvis påverkas även kunder och miljö negativt av dessa ämnen. Visst har jag tänkt tidigare att blekning och färgning säkert inte är så hälsosamt vaken för mig som kund eller för frisören som arbetar med det, men att få det berättat för mig på detta sätt och att det nu för tiden faktiskt finns alternativ som är minst lika bra, utan att det för den delen behöver begränsa kreativiteten, känns ju verkligen som någonting jag kommer att ta med mig fortsättningsvis.

Jag ville som sagt bli lite ljusare i håret så Maria la en lite mörkare beigeblond färg i botten för att ge frisyren och färgen djup. Hon använde sig av en färg som innehåller största möjliga mängd naturliga ingredienser, framför allt från honung, sheasmör och extrakt från granatäpple. (Färgen har även en molekylär parkopping som minimerar hudirritation och miljöförorenande ämnen i avlopp.) Sedan målade hon in blekta slingor med Bayalage teknik, det passar utmärkt när man vill få fram en naturlig solkysst ombre. Ordet Bayalage är franska och betyder just måla.

Hon la även i Olaplex blekningen för att minimera slitage på hårståna och istället bygga upp en bättre kvalitet.
Olaplex är en väldigt spännande produkt som du då antingen kan lägga i blekningen eller använda som behandlande produkt. I håret finns det svavelbindningar vilka är som hårets byggnadställningar. Bindningar går sönder dagligen, av kemiska behandlingar, värme samt mekaniskt som när vi borstar oss. Vissa har få bindningar i håret och där av ett mer känsligt hår som ofta går sönder och slits fort.

Olaplex består av kol, väte, Svavel och syre. Produkten går in i håret och lagar de bindningar som gått sönder. Har du Olaplex i färgen/blekningen så skyddar även Olaplex bindningarna då Väteperoxid är aggressivt mot håret. På detta sätt kan du på riktigt få ett friskare och mer spänstigt hår.

Jag fick även med mig en Olaplexprodukt hem att använda en gång i veckan i samband med hårtvätt. Ska bli väldigt spännande och se vad denna produkt kan göra för mirakel med håret. Alla produkter som de arbetar med på salongen från hårfärger till styling produkter är godkända av “Grön Salong”.

Under tiden färgen verkade klippte Maria Ville( min son) som dagen till ära fick följa med mamma till frisören (i 3 timmar).

Och såhär fint blev resultatet!

Jag kände mig verkligen ompysslad av Maria och det var kul att få höra om deras “tänk” kring salongen. Det kommer helt klart bli ett besök igen när det är dags att fräscha till håret. Samma koncept finns på deras salong på Ekerö utanför Stockholm


Av:
Wednesday, April 1st, 2015 : Kommentera (0)
Taggar: , , ,

Sprid — Twitter, Delicious, Facebook, E-mail

Kommentera


 

Senaste Inläggen

Ny hudvårdsrutin
Skönhetsfavoriter
Hårinspo
Verso.
New Clinic

Kategorier


Taggar

hälsa
Image
hudvårdsprodukter
Torra läppar
läppstift
akne
Pigmentfläckar
Palina
c. vitamin
A- vitamin
sommar
Kemisk peeling
Beauté Pacifique
torr hud
IPL
SHR
laser
Nagellack
Huden
solen
Cosmopolitan
Snyggmamma
make up
Tävling
skönhetspod
skönhet Snygg- helt enkelt
solskydd
image skincare
skönhet
Hudvård

Arkiv


Prenumerera via RSS