Fet- och oren hud


Måndag igen. Hoppas ni alla haft en bra helg. Det har blivit väldigt bra respons på frågeställningarna jag tar upp kring olika hudbesvär från er läsare, så här kommer ytterligare en fråga jag fick i helgen.

Hej Hanna,
Jag hittade dig av en slump och vilken bra blogg! Jag har länge haft problem med fet och oren hud och har tidigare inte brytt mig så mycket om det, men nu har jag fått nog och köpte rengöring och ansiktsvatten från ett rekommenderat märke som skulle passa min hud. Har använt de i ca vecka nu och har fått en MASSSA finnar. Varför blir det så? Tacksam för svar.
Med vänlig hälsning, Erika.

Svar:

Hej Erika,
Tack för ditt mail.
Oftast när man börjar med produkter för fet -och oren hud, kan de rensa ut men massa och sätta fart på talgproduktionen, samt döda bakterien orsakar finnar. Det är bra bra, för då kommer “skiten” ut. Det kan också bero på att produkterna innehåller för tilltäppande ingredienser, som Petroleum, Lanolin, mineralolja etc, vilka lägger sig som ett lock och stänger ute syre. Är det bara utrensning det handlar om, brukar det bli bättre efter en längre tids användning av produkterna, då huden har vant sig och rensat ut allt. Om det inte blir bättre, föreslår jag att du provar andra produkter. Ett tips är att ta hjälp av en hudterapeut, i stället för att gå till ett varuhus. Lycka till!

Jag får ofta frågor just om fet och oren hud från tjejer( killar ibland också) i alla åldrar. Finnar kan till stor del bero på hormonbalansen i kroppen. Stress, som många tampas med, är också en stor bidragande orsak till finnar. Dock brukar stressfinnar vara av lite annan karaktär, än ungdomsfinnar. Stressfinnar går oftast inte att klämma, utan blir bara stora röda vätskefyllda plitor, medan tonårsfinnar går att klämma och innehåller talg.( med det menar jag inte att de SKA klämmas, utan var mer bara en beskrivning av skillnaden). Under mina år har jag arbetat mycket med dessa besvär och har gått igenom ett gäng hudvårdsmärken med produkter som ska förbättra. Men det bästa upplägget för en stressad hud med akneutbrott tycker jag är dessa produkter: Rengöring, Dag- och Nattkräm och Specialkräm att dutta på finnarna när de kommer. Är det tonårsfinnar vi pratar om, är denna combo utan tvekan den bästa, Rengöring, Dag – och nattkräm att lägga på områden med finnar. Över den, kan sedan denna kräm läggas, för att minska rodnad och ger fukt då även en akne hud kan vara torr.


Av:
Monday, September 17th, 2012 : Kommentera (2)
Taggar: , , ,

Sprid — Twitter, Delicious, Facebook, E-mail

2 Kommentarer

 1. Kommenterad av: Emelie
  September 16, 2013 at 10:19

  Hej!
  Desperat efter hjälp. Har alltid haft dålig hy, plitor på hela pannan samt runt näsroten. Små västskefyllda eller bara som små knottror. Jag har varit hos acnespecialisten, prövat alla olika slags krämer. Och har till och med varit hos en hud läkare som skrev ut differin samt tertracyklin. INGET av dessa har hjälpt mig. Jag är 29 år och trött på att se ut såhär!!!!!
  Och jag har verkligen prövat ALLA sorts krämer!
  Har ju sett ut såhär i 15 år nu.
  Snälla kan du hjälpa mig?!?!?!

  Mvh

 2. Kommenterad av: admin
  September 16, 2013 at 20:01

  Hej Emelie,
  Vad anledningen till dina besvär beror på är såklart svårt att svara på, men även det du stoppar i dig i matväg kan påverka huden. Äter du mycket mejeriprodukter och vitt bröd kan det försämra huden. Stress kan också påverka likväl som hormonella förändringar. Mitt tips är att se över din kost, och använda produkter som lugnar huden i kombination med produkter som är bakteriedödande och reglerar talgproduktionen.

  Rengöring: http://themiscshop.tictail.com/product/salicylic-gel-wash
  Kräm att använda i hela ansiktet dag och natt : http://themiscshop.tictail.com/product/beuaty-by-hanza
  kräm att lägga partiellt på problemområden : http://themiscshop.tictail.com/product/medicated-acne-lotin

  Är du intresserad av att testa produkterna, skicka mig ett mail på hanna@hannarobinell.se

Kommentera


 

Senaste Inläggen

Ny hudvårdsrutin
Skönhetsfavoriter
Hårinspo
Verso.
New Clinic

Kategorier


Taggar

hälsa
Image
hudvårdsprodukter
Torra läppar
läppstift
akne
Pigmentfläckar
Palina
c. vitamin
A- vitamin
sommar
Kemisk peeling
Beauté Pacifique
torr hud
IPL
SHR
laser
Nagellack
Huden
solen
Cosmopolitan
Snyggmamma
make up
Tävling
skönhetspod
skönhet Snygg- helt enkelt
solskydd
image skincare
skönhet
Hudvård

Arkiv


Prenumerera via RSS