Färgning av bryn- a never ending story…


Det här är jag och ett av mina varannan veckaprojekt- färgning av ögonbryn. Som ni vet så är jag född albino när det kommer till hår på kroppen. Skönt till viss del, men inte när det gäller fransar och bryn. Jag kan tycka det är sååå snygg med nästintill vita fransar och bryn på andra, men på mig själv avskyr jag det. Därför blir detta med att färga bryn a never ending story.

Jag använder färg och väteperoxid från Refectocil, vilken från början är en produkt som bara används på salong, men som man numera kan hitta tex här. Färgerna sitter lite bättre än de som man kan hitta i butik och finns i fler färger. Förutom min färg och väteperoxid, använder jag en träpinne som jag applicerar färgen med.

När jag sedan applicerar färgen börjar jag på mitten av brynet på den högsta punkten och fortsätter sedan (som om jag målade brynen) ner mot yttre ögonvrån för att sedan gå över till främre delen av brynet. Bilden nedan illustrerar det hela.

Varför gör jag nu på detta sätt kan man undra( verkar ju inte vara helt rätt)? Jo, för att denna typ av färg färgar stråna ganska snabbt. Börjar man då längst fram på brynet där det är som bredast med mest hår, hinner färgen sitta en längre stund innan jag är klar med resten av brynet. Resultatet blir ofta en väldigt mörk färg på den delen av brynet i jämförelse med resten av brynet, eftersom hårstråna är tätare just där. Så jag börjar alltså vid punkt 1, applicerar till punkt 2. Går sedan över till punkt 3 och applicerar upp mot punkt 1.

Jag försöker också att få så lite färg som möjligt på huden( kan vara svårt att få bort och brynen kan se väldigt breda ut i någon dag). Därför använder jag också en blöt tops att ta bort överflödig färg med. Färgen ska alltså bara sitta på hårstråna som på första bilden.


Av:
Thursday, February 26th, 2015 : Kommentera (1)
Taggar: , , ,

Sprid — Twitter, Delicious, Facebook, E-mail

1 Kommentar

  1. Kommenterad av: caroline
    March 9, 2015 at 18:29

    Hej!
    Jag är nyfiken på att pröva Image, hur gör jag för att kunna beställa:)
    mvh caroline

Kommentera


 

Senaste Inläggen

Ny hudvårdsrutin
Skönhetsfavoriter
Hårinspo
Verso.
New Clinic

Kategorier


Taggar

Image
hälsa
hudvårdsprodukter
Torra läppar
Pigmentfläckar
akne
läppstift
A- vitamin
c. vitamin
Palina
IPL
Kemisk peeling
sommar
torr hud
SHR
Beauté Pacifique
laser
Nagellack
Huden
solen
Cosmopolitan
Snyggmamma
make up
skönhet Snygg- helt enkelt
skönhetspod
solskydd
image skincare
Tävling
skönhet
Hudvård

Arkiv


Prenumerera via RSS