Bröllopstider


Vid den här tiden på året brukar det dimpa ner en och annan inbjudan till bröllop. Våren och försommaren är bröllopens högtid och den blivande bruden har oftast en lång lista på saker som ska fixas så hon på bröllopsdagen framme vid altaret kan känna sig som skönheten själv. Många blivande brudar känner sig stressade och undrar om de verkligen behöver göra allt det där med naglar, ansiktsbehandlingar, fötter, smink samt gå ner några kilo i vikt.

Jag brukar säga att är det någon gång i livet som du kan unna dig allt detta så är det när du ska gifta dig. Det kan ju helt klart vara en kostnadsfråga, men är man lite om sig och kring sig så behöver det inte kosta en förmögenhet. Ett tips är att kolla runt i bekantskapskretsen, kanske någon känner någon som är duktig på att sminka eller göra hår. Jag har sminkat några av mina vänner och bekanta som har gift sig. Jag är ingen make up artist, men har lite koll på smink och hur man lägger en naturlig make up med rätt underlagsbas. Tyvärr har jag sett allt för många brudar som har fått helt fel bas och en make up som inte känns som de själva även fast de valt att betala dyra pengar och gått till en som sägs vara ett proffs. Om du nu väljer att anlita en make up artist, var inte rädd för att säga till om något känns fel. Det är ju trots allt din pengar och din dag.

En ansiktsbehandling av något slag där en fransfärg och brynplock ingår tycker jag däremot är något att satsa på.
En del salonger har “brudpaket” där allt detta ingår. Gå inte på med någon aha- behandling. Har man aldrig gjort något sådant tidigare är huden ovan och kan reagera genom att bli röd och torr.
Nej, satsa i stället bara på en skön avslappnande behandling ca två veckor innan den stora dagen. Köp med dig någon rengöring och kräm som hudterapeuten rekommenderar. Det gör att resultatet efter behandlingen håller i sig längre.

Ska du ha öppna skor kan det vara bra att göra en pedikyr så du får bort förhårdnader och torr hud på hälarna. Tånaglarna kan vara fint att lacka i någon röd, rosa eller naturligt ljusrosa färg. Fingernaglarna kan vara lämpligt att måla i samma färg som tårna. En del väljer att göra en nagelförlängning. Bra att veta då är att du antingen måste ta bort dem efter tre veckor eller fylla på med ny gele’ Jag gjorde misstaget att inte fylla på mina naglar innan vi stack i väg till USA. Grejen var den att ingen på hela våran roadtrip genom USA jobbade med gelénaglar, bara akryl. Detta slutade med att jag fick försöka fila och slita bort gelén från naglarna, vilket gjorde att mina riktiga naglar var helt förstörda och det tog evigheter innan de hämtade sig från den persen.

Vad ni än väljer att lägga pengarna på så är huvudsaken att man är nöjd. Bröllopsdagen ska vara ett minne för livet som man vill minnas med glädje, inte med saker som; hade det blivit bättre och vi gjorde si eller så…

Försök att stressa ner lite och ha roligt på vägen istället. Stress mår ingen bra av.


Av:
Sunday, March 27th, 2011 : Kommentera (0)
Taggar: , ,

Sprid — Twitter, Delicious, Facebook, E-mail

Kommentera


 

Senaste Inläggen

Ny hudvårdsrutin
Skönhetsfavoriter
Hårinspo
Verso.
New Clinic

Kategorier


Taggar

hälsa
Image
hudvårdsprodukter
Torra läppar
läppstift
akne
Pigmentfläckar
Palina
c. vitamin
A- vitamin
sommar
Kemisk peeling
Beauté Pacifique
torr hud
IPL
SHR
laser
Nagellack
Huden
solen
Cosmopolitan
Snyggmamma
make up
Tävling
skönhetspod
skönhet Snygg- helt enkelt
solskydd
image skincare
skönhet
Hudvård

Arkiv


Prenumerera via RSS