Behandlingar och sol i combo


Sorry för dålig uppdatering på sista tiden. Ibland vet jag inte var tiden tar vägen. Skönt att det är ledigt i några dagar över påsk. Österlen väntar på besök och jag längtar. Vädergudarna lovar dock inte varmt och soligt väder, vilket jag hade önskat, men vad gör väl det när ledighet stundar. Jag hade tänkt skippa vinterkläder, men jag får vemodigt packa ner dessa ändå.

Med våren, värmen och ljuset ska alla helt plötsligt göra sig snygga inför sommarsäsongen. En del gör helrenovering från topp till tå, andra vill bara göra en liten uppfräschning. Frågorna är många inför olika behandlingar, som gör det ont, vad blir det för resultat. Men vanligaste frågan är om de kan göra behandling nu när solen börjat titta fram. Visst kan behandlingarna göras när det är sol ute, det krävs bara ett annat beteende än tidigare när det gäller solning.

En kur IPL eller kemisk peeling tar upp till fyra månader innan den är klar. Kommer du på nu att du vill börja med behandling, är du inte klar förrän i juli. En annnan fråga som ofta kommer då är om det är nödvändigt att göra alla behandlingar eller om det räcker med exempelvis två eller tre nu när det är så nära inpå vår och sommar.

Det som avgör antal gånger behandlingen ska göras är såklart utgångsläget, som ålder, indikation och önskat resultat. Det kan också var svårt innan påbörjad behandling att veta hur huden reagerar och hur snabbt vi kan se resultat. Det är oftast så, att resultatet börjar visas kanske först efter två tre behandlingar, men det är olika.

Ska du göra någon av de behandlingar som kräver att du är försiktig med solen. Ladda med ett högt solskydd, hatt eller keps och stora solglasögon. Satsar du ändå tid och pengar på att få ett frisk och välmående yttre, känns det dumt att slänga bort det bara för att vara lite brun i ansiktet. Jag solar sällan fejjan, utan lever under vår och sommar med en mörkare färg på mineralpuder. Vilka fler gör som jag?

Jag ska försöka vara bättre på att uppdatera. Är det något ni undrar över, eller vill att jag ska skriva mer om får ni mer än gärna skicka mig ett mail eller lämna en kommentar.


Av:
Wednesday, April 4th, 2012 : Kommentera (2)
Taggar: , , ,

Sprid — Twitter, Delicious, Facebook, E-mail

2 Kommentarer

 1. Kommenterad av: Linda
  April 4, 2012 at 20:37

  Hejsan!
  Jag har lite problem med böldfinnar. Jag får dem inte ofta, ca 1-2 ggr/år. Det börjar med en liten pormask, som sen blir en finne och sen växer och växer den bara. En gång blev den lika stor som en pingisboll så jag kunde inte ens stänga munnen. Jag skulle verkligen uppskatta om du kunde ge mig några tips på hur jag kan förebygga detta. Har precis fått en som har börjat växa och vill VERKLIGEN INTE att det ska bli som förr. Det gör ont och jag vill inte gå ut när jag ser ut så. Uppskattar verkligen svar. Tack i förhand.
  PS. Har gått till läkare med det här men det var flera år sedan och de skyllde på puberteten. Är inte längre i puberteten men får fortfarande dessa förbannade böldfinnar. Och jag äter INTE onyttigt, dock tränar jag aldrig.DS

 2. Kommenterad av: admin
  April 16, 2012 at 07:45

  Hej Linda, Jag tycker nog ändå att du ska besöka en hudläkare om detta är besvär som är återkommande. Sen är det så klart viktigt att vara noggrann med rengöring. Klorhexidinsprit eller Alsolsprit, är inte det snällaste mot huden, men om du baddar lite försiktigt över området där finnen sitter, kan också lindra lite grann. Lycka till!

Kommentera


 

Senaste Inläggen

Ny hudvårdsrutin
Skönhetsfavoriter
Hårinspo
Verso.
New Clinic

Kategorier


Taggar

hälsa
Image
hudvårdsprodukter
Torra läppar
läppstift
akne
Pigmentfläckar
Palina
c. vitamin
A- vitamin
sommar
Kemisk peeling
Beauté Pacifique
torr hud
IPL
SHR
laser
Nagellack
Huden
solen
Cosmopolitan
Snyggmamma
make up
Tävling
skönhetspod
skönhet Snygg- helt enkelt
solskydd
image skincare
skönhet
Hudvård

Arkiv


Prenumerera via RSS