Behandling av akneärr


I veckan som var blev jag bjuden på pressfrulle och presentation av produkten Skinboosters på Atelier Restylane. Jag vet en del om produkten sedan tidigare, men det är alltid bra med presentationer som har olika infallsvinklar och alltid är det något nytt som fångar mitt intresse.

Jag har tidigare skrivit om hur Resylane vital har gett möjlighet till nya behandlingsområden som handryggar, hals decolletage etc. Men det som är mest fracinerande med denna produkt är att den ger superfina resultat på akneärr. Jag träffar både tjejer och killar som i år har kämpat med sin akne och när de äntligen blivit av med den ändå ska behöva minnas den på grund av sina bestående ärr.

Ärr i huden uppkommer när vävnaden blir skadad. Vid akne är det en inflammation som orsakar skadan. Det kan ta upp till sex månader för huden att läka, men uppkommer samma inflammatonsprocess i samma område kan man få vävnadsförlust, som i sin tur ger gropar i huden. Med Restylane skinboosters kan man injecera små microdoser av hyaluronsyra under ärren så att de lyfts upp. En del ärr kan också ha ett bindvävstråk som håller fast huden i fördjupningarna, man kan då gå in med en nål under huden och lossa indragningarna samtidigt som hyaluronsyra injeceras.

Vid djupare ärr kan de behöva behandlas utifrån med en lite kraftigare kemisk peeling för att sedan behandlas med skinboosters. Fördelen med Skinboosters är att risken för biverkningar är minimal och ingen direkt konvelicens till skillnad från laser och olika typer av peelingar, där pigmeteringar och annat kan uppkomma, samt att återhämntningstiden kan vara lång.

Vanligtvis försvinner hyaluronsyran ur kroppen efter cirka sex månader till ett år, men i detta fall är resultatet bestående, eftersom ärr inte har med åldringdprocessen att göra. Har du akneärr och vill veta mer om denna behandling, tycker jag du ska ta kontakt med närmsta klinik för en konsultation.


Av:
Tuesday, June 12th, 2012 : Kommentera (1)

Sprid — Twitter, Delicious, Facebook, E-mail

Kommentera


 

Senaste Inläggen

Ny hudvårdsrutin
Skönhetsfavoriter
Hårinspo
Verso.
New Clinic

Kategorier


Taggar

hälsa
Image
hudvårdsprodukter
Torra läppar
läppstift
akne
Pigmentfläckar
Palina
c. vitamin
A- vitamin
sommar
Kemisk peeling
Beauté Pacifique
torr hud
IPL
SHR
laser
Nagellack
Huden
solen
Cosmopolitan
Snyggmamma
make up
Tävling
skönhetspod
skönhet Snygg- helt enkelt
solskydd
image skincare
skönhet
Hudvård

Arkiv


Prenumerera via RSS