Akne och oren hud


Jag får många frågor om akne. Både från unga människor, oroade och undrande föräldrar till barn med akne, men också från vuxna kvinnor som fortfarande lider av tonårsfinnar i perioder. När man är ung är det mycket hormoner som bubblar i kroppen vilket kan påverka huden. Ärftlighet har också en stor betydelse huruvida man drabbas av akne eller inte. Oftast går besvären över, men ibland kan de hänga kvar upp i vuxen ålder.

Jag är ingen hudläkare eller expert på hur det här med hormoner exakt påverkar kroppen och huden. Vi som hudterapeuter får heller inte utge oss för att kunna bota akne, men jag har en del erfarenhet av vad som kan kan minska och lindra besvären med akne och oren hud.

De personer med tidigare besvär av akne som har ändrat sin kost genom att ta bort stora delar gluten och mjölkprodukter har upplevt stor skillnad på huden. Det kan vara värt ett försök om du kämpat mycket och länge med dina hudproblem. Själv tog jag bort mjölkprodukter när jag ammade min dotter( då de trodde att hon ev var överkänslig mot komjölk). Huden blev helt annorlunda och klarare på något sätt. Jag har även nu några år senare, minskat intaget av speciellt mjölkprodukter( äter och dricker soya produkter istället) och försöker undvika bröd så mycket det går och tycker att både mage och hud mår bättre.

När det kommer till att behandla huden utifrån finns det en uppsjö av produkter i olika prisklasser som sägs lindra aknebesvären. Här följer några tips på produkter som är relativt nya på marknaden som kan vara värt att ge en chans.

Sebium H2O är ett rengöringsvatten för fet/blandhy. Sébium H2O rengör skonsamt och tar bort makeup utan att torka ut huden. Sébium H2O, är berikad med aktiva rengörande ingredienser som minskar hudens talgutsöndring och rengör huden grundligt. Innehåller en miceller-lösning som effektivt tar bort orenheter samtidigt som hudens naturliga balans bevaras.

Bioderma Sébium Cleansing Foaming gel är en skummande rengöringsgel för fet/blandhy och hud som har benägenhet till akne. Den rengör huden skonsamt och på djupet (epidermis). Balanserar talgutsöndringen. Mycket god tolerans. Torkar inte ut huden. Innehåller inte tvål.

Bioderma Sébium Hydra är en fuktgivande, lugnande och återuppbyggande ansiktscreme för fet/blandhy och för hy med benägenhet till akne, som är försvagad på grund av uttorkande behandling. Alla hudtyper har behov av fukt, även fet hud. Yttre faktorer eller specifika behandlingar kan ibland torka ut huden och göra den extra känslig. Sébium Hydra är speciellt utvecklad för att kompensera tillfälliga obalanser i huden. Fuktgivande och återuppbyggande ingredienser gör huden mjuk och smidig. Effektivt lugnande ingredienser tonar ner rodnad och lugnar huden. Huden blir ren, mjuk och smidig med fin lyster.

Apoteket AB lanserade innan sommaren serien Ren Hud, en serie produkter anpassade för fet och oren hud och kostar mellan 45- 65 SEK.

Har provat några av produkterna själv, även om jag inte har akne, så vill jag ändå få en känsla för produkterna och jag ger dem tummen upp. Bra pris om du har en tajt budget eller inte vill lägga ner en förmögenhet på produkter.

Apoteket Ren Hud Djuprengörande Ansiktstvätt för fet och oren hud rengör porerna på djupet. Innehåller salicylsyra som verkar propplösande och avlägsnar döda hudceller. Innehåller även mjölksyra och glycerin som är fuktgivande. Används morgon och kväll i stället för tvål. Lätt parfymerad.

Apoteket Ren Hud Djuprengörande Ansiktsvatten Förebygger och behandlar finnar och pormaskar genom att rengöra porerna på djupet. Innehåller salicylsyra.

Ren Hud Återfuktande Ansiktsgel Återfuktar, lugnar och vårdar huden. Ger förnyad lyster. Innehåller glycerin, allantoin, betaine och vitamin E. Hämmar bakterietillväxten och inflammation i talgkörtlarna.

Ren Hud Djupintensiv Nattcreme motverkar fet oren hud när du sover.Lugnar och återställer hudens barriärfunktion.innehåller exfolierande AHA-syror. Med Allantoin som lugnar huden och Trollhassel som verkar porsammandragande.

Ren Hud Ansiktsskrubb Motverkar oren hud genom att avlägsna smuts och döda hudceller. Används ca 3 gånger per vecka. Gör huden ren och klar med förnyad lyster.

Ren Hud Djuprengörande Ansiktsmask Rengör huden på djupet och lugnar röd hud. Med salicylsyra som löser upp pormaskar och är skonsamt exfolierande. Innehåller absorberande mineraler med mattgörande effekt på glansig hud.

Ren Hud Punktbehandling torkar ut finnar och orenheter. Verkar rengörande, sammandragande och lugnande.

Ren Hud Täckstift Stift som täcker effektivt samtidigt som det verkar uttorkande.


Av:
Saturday, October 17th, 2015 : Kommentera (0)
Taggar: , , , , ,

Sprid — Twitter, Delicious, Facebook, E-mail

Kommentera


 

Senaste Inläggen

Ny hudvårdsrutin
Skönhetsfavoriter
Hårinspo
Verso.
New Clinic

Kategorier


Taggar

hälsa
Image
hudvårdsprodukter
Torra läppar
läppstift
akne
Pigmentfläckar
Palina
c. vitamin
A- vitamin
sommar
Kemisk peeling
Beauté Pacifique
torr hud
IPL
SHR
laser
Nagellack
Huden
solen
Cosmopolitan
Snyggmamma
make up
Tävling
skönhetspod
skönhet Snygg- helt enkelt
solskydd
image skincare
skönhet
Hudvård

Arkiv


Prenumerera via RSS